FORBERED HUDEN PÅ VOKSING

FORBERED HUDEN PÅ VOKSING
Skrubb huden med en god skrubbhanske minst en gang i uken. Gjør det 24- 48 timer før voksing og gjør det igjen, 3 dager etter voksing
Unngå å bruke fuktighetskrem eller kroppsolje samme dag som du skal vokses slik at voksen fester seg godt til hårene, dette gjør hårfjerningen lettere.
Hvis det er mulig, ta et bad/dusj med varmt vann og nøytral såpe før du vokser. Varmt vann fører til porene åpner seg, som igjen fører til hårfjerning med mindre smerte. Etter voksing, gjenta samme fremgangsmåte, men denne gangen, med vannet så kaldt som mulig og nøytral såpe.

ETTER VOKSING
Spesielt rett etter voksing er huden mer følsom, prøv å bære behagelige og løse klær, undertøy av bomull og helst klær laget av bomull som gjør at huden kan puste. Dette minimerer irritasjon og sjanser for inngrodde hår. Husk å bruke Aloe Clear som du får kjøpt i salongen mot røde nupper og inngrodde hår.
Etter voksing, unngå sollys i 48 timer, når huden er mer følsom og delikat. Trening , svømmebassenger og badstuer bør også unngås i 24 timer etter voksing, siden porene fortsatt er åpne og mer utsatt for betennelse.
Ikke bruk deodorant etter å ha vokst i armhulene vent til dagen etter, dette for å unngå fare for å brenne porene eller få mørke flekker.


Bruk en nøytral olje eller fuktighetskrem
Påfør en fuktighetsgivende krem med beroligende virkning eller en veksthemmende mousse, et produkt med karakteristikker som gjør den uunnværlig for et godt hårfjerningsresultat, da den forsinker tilveksten av nytt hår, renser huden og beskytter den slik at kløe og rødhet unngås og forhindre inngrodd hår. Hvis det er mulig, prøv å gjøre dette to ganger om dagen, så huden kan gjenopprette og regenerere raskere. I serien er det også en spray som heter Hair Puller denne sprayen skal brukes hver dag hvis du har inngrodde hår, for å ta knekken på dem.


HUDPROBLEMER?
Vær forsiktig dersom du allerede har hudproblemer.
Du bør ikke vokse hvis huden din har: akne, betennelser, infeksjoner, åpent sår eller et nytt/ferskt arr, arrdannelse eller irritasjon fra overflødig sol.


VIKTIG VIKTIG:
Hvis du bruker syrebasert hudbehandling, A-vitamin eller andre hud fortynnende produkter, foreslår vi at du avslutter dette i minst 7 dager før voksing, uavhengig av om du har tenkt å bruke varm eller kald voks.


HVORFOR VOKSING OG IKKE BARBERING?
Den mest aggressive form for hårfjerning er barbering, det er fordi barbering forårsaker mikro irritasjon på huden. Årsaken er ikke bare bladet, men også det faktum at bladet passerer i ulike retninger over huden, noe som fører til at håret blir dratt fra den ene til den andre siden. Dette oppmuntrer til inngrodde hår, røde nupper og i noen tilfeller betennelser.


HVORFOR BLIR JEG RØD ETTER VOKSING?
Etter voksing er det normalt at huden blir rød, spesielt i områder hvor huden er mer følsom som ansikt, armhulen og brasiliansk område. På bena, etter voksing er det normalt hvis du føler at det klør. Dette skyldes at blodsirkulasjonen har blitt stimulert.


HVA SKJER MED HUDEN NÅR VI VOKSER.
Voksing med varm eller kald voks, foruten å fjerne håret ved roten, fjernes også det øverste laget av døde celler (keratin) som beskytter huden. På denne måten blir huden mer følsom i 24-48 timer og sårbar mot eksterne faktorer, som for eksempel soleksponering, solarium, svette, nylon/syntetiske stoffer, badstuer, samleie og deodoranter (i armhulenes tilfelle). Derfor bør du være forsiktig med områder som er vokset, unngå irritasjon som kan gi mørke eller flekker i huden.


KAN JEG BRUKE BEDØVELSES KREM ELLER SMERTE STILLENDE?
Lokalbedøvelse kan brukes, men jeg anbefaler det ikke fordi de i noen tilfeller kan forårsake allergiske reaksjoner. Jeg anbefaler heller ikke å bruke smertestillende midler. Unngå å ta medisiner med mindre du virkelig trenger det.


JEG ER GRAVID KAN JEG VOKSE?
Det er ingen begrensninger for at gravide kan vokse, faktisk er det trygt inntil den niende måneden. Det er imidlertid noen forholdsregler som bør tas. Med varm voks bør det tas særlig hensyn til vokstemperaturen. Kvinner har økt følsomhet under graviditet (som kan øke nærmere termin) overdreven varme kan traumatisere huden og gi merker.


KAN JEG VOKSE NÅR JEG HAR MENSEN?
Ja det kan du. For den personen som gjør voks behandlingen er det ingen ulemper når du menstruerer så lenge du bruker en tampong. I denne perioden kan de fleste kvinner bli litt mer følsomme som igjen kan gjøre voksing litt mer ubehagelig. I pre menstruasjons fasen er det progesteron forhøyelse i kroppen som kan gjøre huden mer følsom. Du kan føle mer smerte. Hvis det er mulig, planlegg voksingen etter menstruasjon. Dette er tiden hvor østrogen nivået er høyt, et hormon som er ansvarlig for å gjøre oss mer tolerante, noe som betyr mindre smerte for deg!
Artikkelbilde - FORBERED HUDEN PÅ VOKSING

Flere nyheter